Over Yogaflows

 Noumi Hellinga

Als kind kwam ik via mijn ouders en hun vrienden in contact met yoga.
Yoga was eigelijk ‘gewoon’ iets wat erbij hoorde. Toen ik net het huis uit was waren er periodes dat ik met yoga bezig was en ook langere periodes waar yoga naar de achtergrond verdween toch werd ik er keer op keer weer naar toe getrokken.
Uiteindelijk was yoga zo’n belangrijk deel van mijn leven geworden dat een opleiding tot yogadocente een hele natuurlijke stap was.

Ik koos destijds voor de drie jarige opleiding aan de Iyengar Yoga Instituut Amsterdam omdat ik een serieuze yogaopleiding wou volgen die langer duurde dan een maand ergens in het buitenland en eerlijk gezegd was er gewoon niet heel veel keus dus zo kwam ik bij de Iyengar opleiding terecht.
Iyengar is een zeer gedetailleerde bijna rigide yogastijl en hoewel ik blij ben om de Iyengaryoga als basis ondergrond te hebben, heb ik me direct na die drie jaar in de vloeiende bewegingen van de Vinyasayoga gestort en ben ik ook nu nog meer gericht op de meer lossere yogavormen.
Naast yoga trokken ook andere holistische trainingen me aan, zo heb ik een Mindfulness training gevolgd en toen Pilates opkwam en helemaal hot and happening werd heb ik daar ook een opleiding in gevolgd.
De pilates bewegingsmethode heeft zichzelf bewezen door nu nog steeds belangrijk te zijn en veel mensen helpt om op een mindfull manier een sterk lichaam te krijgen en met een meer mindfull energie in het leven te staan.

Regelmatig volg ik workshops en cursussen in binnen- en buitenland en ga ik door met het bestuderen van alles wat mij raakt en inspireert.
De laatste training die ik heb gedaan was een Yinyoga Teachertraining bij Sara Powers wat geweldig inspirerend was!
Met yoga ben je nooit uitgeleerd, je ontdekt steeds weer een nieuwe laag.
Yoga gaat voor mij dan ook om nieuwsgierigheid naar je eigen mogenlijkheden en grenzen op allerlei niveaus, van fysiek tot spiritueel.
Nog steeds word ik elke keer weer verast door de ruimte, kracht en ontspanning die het geeft, het denken wat stiller wordt..
Het gevoel dat we allen onderdeel zijn van iets dat veel groter is dan ons.

Met veel plezier geef ik op verschillende locaties les.
Ik ben enorm gefascineerd door de helende effecten van yoga en pilates op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Bij elke les is dat opnieuw een uitdaging om dat over te brengen.
Mijn lessen leid ik op een heldere en compassievolle manier waarin persoonlijke aandacht voor de specifieke behoeften en mogelijkheden centraal staan.

———————————————————————————————

Anke Truyman (1971) is geboren in Hilversum. Zij leefde het grootste deel van haar leven in Nederland. Thans leeft zij in een natuurrijke omgeving bij de Belgische Ardennen, waar zij ook haar eigen yogaruimte heeft.

Naast diploma’s van fitness, shiatsu en stoelmassage is zij vooral gevormd als yoga en pilates instructrice.
Zij volgde opleidingen in Nederland, België en Thaïland waar ze haar “World Alliance Diploma for teaching Yoga” behaalde.
Zij heeft inmiddels 9 jaar ervaring met lesgeven.

Op mijn 25ste nam ik mijn eerste yogales,  ik was meteen verkocht.Yoga gaf mij een gevoel van thuiskomen in lichaam en geest.Het begin van een sterkere connectie met mijzelf was gemaakt.Hierin vond ik mijn potentie om op een eerlijke manier naar “binnen” te gaan.

In die tijd werkte ik als redakteur voor televisie, dit bracht mij echter niet de levensinvulling waar ik naar op zoek was.Negen jaar geleden, toen ik naar Belgie verhuisde, begon yoga in mij te groeien tot de passie die het thans is.Naast fitnessbegeleidster/pilateslerares groeide meer en meer de behoefte om ook mijn yogapassie te delen met mijn klanten.

Ik ben onderwezen door verschillende leraren met diverse uiteenlopende yogastijlen; zoals Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Kundalini en meer…. Maar ik ben vooral een Ashtanga practitioner.Ik hou ervan om verschillende stijlen te mixen naargelang de samenstelling en energie  van de groep die ik voor mij heb.

Yoga helpt om een diepe innerlijke connectie te maken met ons “Zelf” en daardoor met anderen.Ik ben er van overtuigd dat dit ons kan bijstaan in onze zelfverwerkelijking, maar ook onze samenleving ten goede kan komen.Een samenleving die steeds oppervlakkiger en individualistischer lijkt te worden.

Voor meer informatie omtrent mijn persoonlijke kijk op yoga/levensinstelling, ga naar:

www.balansyoga.be

———————————————————————————————

Keukenprins Kes Lilani

Chef -Kes Lilani-

 

De overgang naar de culinaire wereld heb ik vijftien jaar geleden gemaakt tijdens seizoenswerk in Nice, Zuid Frankrijk. Daar leerde ik van een oudere Italiaanse dame de basisprincipes voor een goed gerecht; gebruik de beste ingredienten mogelijk en niet meer dan vijf hiervan in één enkele maaltijd.

Dat overheerlijke pastagerecht met rode chili, veel knoflook, veel bladpeterselie, vers geraspte Reggiano Parmezaan, geweldige grassige Toscaanse olijfolie met een scheutje passie en liefde was een absolute ommekeer in mijn leven!Nog meer voldoening haal ik door mijn gasten zoveel mogelijk te laten genieten.

Ik werk momenteel als freelancer voor veschillende cateringbedrijven en ben actief met twee eigen bedrijven; “Kes Food & Drink Projects” en “Cookworks Concepts” Je kan me soms vinden op culturele festivals of in de vorm van een “pop-up” restaurant; luxe vijf gangen diners elke keer op een andere unieke lokatie, met live performances (muziek, gesproken woord, modeshows en toneel). Ook ben ik te huur als privé chef voor borrels, finger food diners, fine dining meergangen diners, proeverijen etc.)

Gedurende de yogaweekenden kook ik uitsluitend Internationaal vegetarisch. Vooral dan is het van belang met streek- en seizoensgebonden producten te werken voor een optimale smaakbeleving. Noumi , Anke en ik vullen elkaar perfect aan en zijn zo in staat jou een “voedzaam” (in body en mind) trip aan te kunnen bieden! Tot gauw!

© Yogaflows. Design by Crystina creates
Inloggen