Over Yogaflows

 Noumi Hellinga

When you change the way you look at things, the things your looking at change.
Lao Tzu

Opgroeiend in een omgeving waar de magie van het leven en de energieën van de kosmos onderdeel van het dagelijks leven waren, heeft haar een open mind gegeven waardoor alles in het leven mogelijk lijkt te zijn. Tegelijkertijd staat ze door haar uitgebalanceerde karakter stevig met beide voeten op de aarde. Die yin yang energie voel je duidelijk in haar lessen; een solide veilige basis voor alles wat boven kan komen tijdens een practise zowel fysiek als mentaal, vertrouwen op de intuïtie van het hart en de intelligentie van het lichaam en een sterke connectie met Het veld in en om ons heen wat ons allen verbind.

Met yoga ben je nooit uitgeleerd je ontdekt steeds weer een nieuwe laag. Hoewel je in een les veelal fysiek bezig bent is het observeren van de gedachtes en gevoelens die boven komen het interessantst. Daar leer je jezelf je weerstand en mentale blokkades goed kennen. Door er zonder oordeel mee te dealen ruim je het op waardoor je een innerlijke kracht ontwikkeld die veel rust en vertrouwen geeft in het dagelijks leven.

Met veel plezier geef ik op verschillende locaties les in Hatha, Vinyasa, Yin en Pilates.
Ik ben enorm gefascineerd door de helende effecten van yoga en pilates op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau. Bij elke les is het opnieuw een uitdaging om dat over te brengen.
Mijn lessen leid ik op een heldere en compassievolle manier waarin persoonlijke aandacht voor de specifieke behoeften en mogelijkheden centraal staan.

———————————————————————————————

Anke Truyman is geboren in Hilversum. Zij leefde het grootste deel van haar leven in Nederland. Thans leeft zij in een natuurrijke omgeving bij de Belgische Ardennen, waar zij ook haar eigen yogaruimte heeft.

Naast diploma’s van fitness, shiatsu en stoelmassage is zij vooral gevormd als yoga en pilates instructrice.
Zij volgde opleidingen in Nederland, België en Thaïland waar ze haar “World Alliance Diploma for teaching Yoga” behaalde.
Zij heeft inmiddels 9 jaar ervaring met lesgeven.

Op mijn 25ste nam ik mijn eerste yogales,  ik was meteen verkocht.Yoga gaf mij een gevoel van thuiskomen in lichaam en geest. Het begin van een sterkere connectie met mijzelf was gemaakt. Hierin vond ik mijn potentie om op een eerlijke manier naar “binnen” te gaan.

In die tijd werkte ik als redakteur voor televisie, dit bracht mij echter niet de levensinvulling waar ik naar op zoek was. Negen jaar geleden, toen ik naar Belgie verhuisde begon yoga in mij te groeien tot de passie die het thans is. Naast fitnessbegeleidster/pilateslerares groeide meer en meer de behoefte om ook mijn yogapassie te delen met mijn klanten.

Ik ben onderwezen door verschillende leraren met diverse uiteenlopende yogastijlen; zoals Ashtanga Yoga, Iyengar Yoga, Kundalini en meer…. Maar ik ben vooral een Ashtanga practitioner.Ik hou ervan om verschillende stijlen te mixen naargelang de samenstelling en energie  van de groep die ik voor mij heb.

Yoga helpt om een diepe innerlijke connectie te maken met ons “Zelf” en daardoor met anderen.Ik ben er van overtuigd dat dit ons kan bijstaan in onze zelfverwerkelijking, maar ook onze samenleving ten goede kan komen.Een samenleving die steeds oppervlakkiger en individualistischer lijkt te worden.

Voor meer informatie omtrent mijn persoonlijke kijk op yoga/levensinstelling, ga naar:

www.balansyoga.be

———————————————————————————————

Keukenprins Kes Lilani

Chef -Kes Lilani-

 

De overgang naar de culinaire wereld heb ik vijftien jaar geleden gemaakt tijdens seizoenswerk in Nice, Zuid Frankrijk. Daar leerde ik van een oudere Italiaanse dame de basisprincipes voor een goed gerecht; gebruik de beste ingredienten mogelijk en niet meer dan vijf hiervan in één enkele maaltijd.

Dat overheerlijke pastagerecht met rode chili, veel knoflook, veel bladpeterselie, vers geraspte Reggiano Parmezaan, geweldige grassige Toscaanse olijfolie met een scheutje passie en liefde was een absolute ommekeer in mijn leven!Nog meer voldoening haal ik door mijn gasten zoveel mogelijk te laten genieten.

Ik werk momenteel als freelancer voor veschillende cateringbedrijven en ben actief met twee eigen bedrijven; “Kes Food & Drink Projects” en “Cookworks Concepts” Je kan me soms vinden op culturele festivals of in de vorm van een “pop-up” restaurant; luxe vijf gangen diners elke keer op een andere unieke lokatie, met live performances (muziek, gesproken woord, modeshows en toneel). Ook ben ik te huur als privé chef voor borrels, finger food diners, fine dining meergangen diners, proeverijen etc.)

Gedurende de yogaweekenden kook ik uitsluitend Internationaal vegetarisch. Vooral dan is het van belang met streek- en seizoensgebonden producten te werken voor een optimale smaakbeleving. Noumi , Anke en ik vullen elkaar perfect aan en zijn zo in staat jou een “voedzaam” (in body en mind) trip aan te kunnen bieden! Tot gauw!

© Yogaflows. Design by Crystina creates
Inloggen